Piroe vertelt over PSV-vertrek: 'Moeilijk om mening van trainer te veranderen'

Piroe vertelt over PSV-vertrek: 'Moeilijk om mening van trainer te veranderen'

22-12-2021 12:43
30

Zijn transfer van PSV naar Swansea City pakt goed uit voor Joël Piroe. De 22-jarige spits wordt in de Engelse boulevardpers zelfs in verband gebracht met een transfer naar Leicester City, al is hij zelf niet bekend met de interesse van de Premier League-topclub.

Piroe scoorde elf keer en gaf vier assists in 21 optredens in het Championship. "Nee, ik heb niets gehoord", zegt hij tegen de Leicester Mercury over de vermeende interesse van The Foxes. "Ik wil vooral genieten van het moment. Swansea is perfect voor mij en ik voel mij hier erg goed."

Bovendien is Piroe in Zuid-Wales verzekerd van speeltijd. Met concurrenten als Jamie Vardy, Patson Daka en Kelechi Iheanacho zou dat bij Leicester maar de vraag zijn. Hij vertrok juist bij PSV in de zoektocht naar speeltijd. "Het voelde alsof je alles gaf in training, maar wat je ook deed, je moet blijven wachten", zegt hij over zijn tijd in Eindhoven. "Als dat het geval is, dan is het een goed idee om ergens anders voor je kans te gaan."

"Ik weet dat het zo werkt bij topclubs", vervolgt Piroe. "Maar tegelijkertijd voelde ik mij klaar om te spelen voor PSV. Dat was lastig. Ik vroeg ook waarom ik niet speelde, kreeg wat uitleg, maar het is heel moeilijk om iemand anders over jou te laten denken. Als de trainer zijn mening heeft gevormd, is dat heel moeilijk te veranderen. Zeker als je geen wedstrijden speelt."

Piroe besloot dat het tijd was om verder te kijken. "Ik wilde spelen. Niet een beetje, maar veel. Swansea voelde meteen goed." De spits heeft nog een contract tot medio 2024 bij de huidige nummer vier van het Championship.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie