SPORT verklaart 'vormdip' Ter Stegen: 'Barça vreest chronische blessure'

SPORT verklaart 'vormdip' Ter Stegen: 'Barça vreest chronische blessure'

22-12-2021 13:40
5

Marc-André ter Stegen ligt de laatste weken steeds vaker onder vuur bij FC Barcelona. Diario SPORT denkt nu te weten waar de mindere prestaties van de 29-jarige doelman vandaan komen: hij speelt met knieklachten.

Ter Stegen kampt al langer met problemen. Na het Champions League-debacle tegen Bayern München (2-8) moest hij geopereerd worden en stond hij zo'n tweeënhalve maand aan de kant. Ook afgelopen zomer onderging de Duitser een behandeling aan zijn rechterknie, waardoor hij het EK aan zich voorbij moest laten gaan. Volgens SPORT is de kwetsuur echter nog altijd niet verholpen.

Ter Stegen werd voorheen tot de beste keepers ter wereld gerekend, maar de afgelopen maanden viel hij regelmatig op een fout te betrappen. SPORT weet dat Ter Stegen niet honderd procent fit is en zijn knie probeert te ontzien. Dat viel de krant onder meer op bij de tegentreffers in het La Liga-duel met Elche (3-2). Sowieso krijgt hij de meeste doelpunten tegen aan zijn rechterkant.

In Barcelona leeft de vrees dat de knieproblemen van Ter Stegen chronisch zijn. Om die reden werd afgelopen zomer geprobeerd om de transfervrije Gianluigi Donnarumma binnen te halen, maar zijn salariseisen waren te gortig. De voorbije maanden viel ook de naam van Andre Onana meermaals in Camp Nou, maar SPORT noemt hem nu niet.

Xavi nam het onlangs nog voor Ter Stegen op. "De tegengoals zijn de schuld van het hele team, niet van onze keeper of de verdediging alleen. Marc-André is van fundamentele waarde voor ons", zei de Barça-trainer. "Natuurlijk kan ook Marc-André zich verbeteren, dat weet hij, maar hij behoort tot de beste keepers ter wereld. Qua voortzettingen is alleen Manuel Neuer van hetzelfde niveau."