'België neemt voorbeeld aan Nederland en gaat stadions opnieuw sluiten'

'België neemt voorbeeld aan Nederland en gaat stadions opnieuw sluiten'

22-12-2021 17:16
58

Ook in België zullen er binnenkort geen fans meer op de tribunes zitten. Het Laatste Nieuws weet dat de Belgische regering dat besluit heeft genomen. Het is nog niet bekend wanneer de stadions op slot moeten.

Recent lekte al uit dat er gesproken werd over het sluiten van de Belgische voetbalstadions. Dat gaat nu ook daadwerkelijk gebeuren, zo kwam woensdag naar buiten. Door de snelle verspreiding van de omikron-variant ziet de Belgische regering zich genoodzaakt om in te grijpen.

De begin- en einddatum van de maatregel is nog niet bekend. Het lijkt er wel op dat de stadions komend weekend nog openblijven in België. Dat zou betekenen dat de laatste speelronde voor de winterstop nog met supporters op de tribune afgewerkt kan worden.

Met het sluiten van de stadions volgen de Belgen het voorbeeld van de Nederlandse regering, die in november al besloot om geen publiek meer toe te laten bij wedstrijden in het betaald voetbal. In Duitsland gaan de stadions na de winterstop ook dicht. Op dit moment wordt er in onder meer Spanje, Italië, Frankrijk en Engeland wel nog met publiek gevoetbald.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie