Slot licht toe bij Feyenoord: 'Hij is voor ons betere linksbuiten dan Linssen'

Slot licht toe bij Feyenoord: 'Hij is voor ons betere linksbuiten dan Linssen'

Arne Slot vindt dat Reiss Nelson bij Feyenoord beter is als linksbuiten dan Bryan Linssen. De coach kiest er dan ook voor om eerstgenoemde op de linkerkant te posteren op bezoek bij sc Heerenveen.

Door de blessure van Luis Sinisterra, moet Slot schuiven in zijn voorhoede tegen Heerenveen. Hij kiest ervoor om Nelson op te stellen als linksbuiten, terwijl Linssen ook op die positie uit de voeten kan. Laatstgenoemde start nu in de spits, waardoor supersub Cyriel Dessers weer op de bank zit. "Als Luis niet kon spelen of gewisseld moest worden, hebben we altijd voor Reiss gekozen als linksbuiten", legt Slot zijn keuze voor de camera van ESPN uit.

"Ik vind hem ook een hele goede linksbuiten, terwijl Bryan in mijn ogen meer een spits is", vervolgt de trainer van Feyenoord. "Ik heb Bryan één keer vanaf links laten spelen, tegen RKC. Ik weet ook dat hij daar heel lang gespeeld heeft in zijn loopbaan, maar het maakt wel uit in welk team je dat doet."

"In een team dat veel de bal heeft, denk ik dat Reiss een betere linksbuiten is dan Bryan", concludeert Slot. "Bryan heeft het daarnaast uitstekend gedaan in de spits de laatste maanden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s