'Ten Hag denkt als een buitenlandse trainer: hij is buitencategorie'

'Ten Hag denkt als een buitenlandse trainer: hij is buitencategorie'

Urby Emanuelson werd 'enorm' verrast door Erik ten Hag, toen de Ajax-coach nog actief was bij FC Utrecht. De 35-jarige middenvelder annex verdediger ziet dat Ten Hag als een buitenlandse coach denkt.

Emanuelson loopt als trainer momenteel stage bij Utrecht O17. Daarnaast is de geboren Amsterdammer nog lid van de Utrecht-selectie en is hij bezig om zijn trainersdiploma's te halen. In een uitgebreid interview met Voetbal International krijgt Emanuelson de vraag wie de beste trainer is met wie hij werkte. Hij kan geen specifiek antwoord geven. "Maar Erik ten Hag heeft mij enorm verrast. Hij denkt als een buitenlandse trainer."

"Na een paar jaar in het buitenland kwam ik in Utrecht terecht", vervolgt Emanuelson. "Wat opviel, waren de lange dagen. Twee volle voetbaltrainingen of tactische trainingen van twee uur. Steeds weer legde Ten Hag het spel stil. Stiekem dacht je: trainer, moet dit nu? Maar iedereen accepteerde het. Zijn aanpak werkte. Dat zien we bij Ajax nu ook. Wat ik vooral knap vond, was dat hij een eigen speelwijze erin kon stampen."

"Wat me te binnenschiet, is een uitduel met Ajax", vervolgt Emanuelson, die doelt op Ajax-Utrecht in 2017/18. "We trainden heel de week in een 3-5-2-formatie. Hij had aan alle details gedacht. Alles waar we die week op hadden getraind, kwam eruit in die wedstrijd. We gingen met 1-1 de rust in, maar iedereen wist: Deze gaan we winnen. En dat lukte ook. Ten Hag had de puzzel perfect gelegd. Hij is buitencategorie, een perfectionist. Voor iedere veldtrainer een voorbeeld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s