Real heeft koppositie in La Liga nóg steviger in handen, puntenverlies PSG

22-12-2021 23:45 Laatste update: 23:47
10

Real Madrid heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel in de Primera División. Op bezoek bij Athletic Bilbao werd er met 1-2 gewonnen door twee doelpunten van Karim Benzema. Paris Saint-Germain liet punten liggen op bezoek bij FC Lorient: 1-1.

Athletic Bilbao - Real Madrid 1-2
Real Madrid heeft de koppositie in de Primera División nóg steviger in handen na een zwaarbevochten 1-2 overwinning op bezoek bij Athletic Bilbao. Het spektakel zat in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Een dubbelslag van Karim Benzema zorgde ervoor dat Real al na zeven minuten spelen op 0-2 stond, maar na tien minuten bracht Oihan Sancet de spanning weer helemaal terug met de 1-2.

Hierna was het echter helemaal gedaan met de spanning. Real trok de 1-2 over de streep en loopt daardoor twee punten uit op nummer twee Sevilla, dat dinsdagavond met 1-1 gelijkspeelde tegen FC Barcelona.

Lorient - Paris Saint-Germain 1-1
Paris Saint-Germain leek lang op weg naar de volgende nederlaag in de Ligue 1, maar door een treffer van Mauro Icardi in minuut 91 wist de ploeg van trainer Mauricio Pochettino alsnog een punt te pakken. Lorient kwam in de eerste helft op voorsprong via Thomas Monconduit, die op prachtige wijze via de onderkant van de lat raak schoot. Vlak voor de 1-1 van Icardi pakte Sergio Ramos nog een rode kaart.

Empoli - AC Milan 2-4
AC Milan heeft goede zaken gedaan in de achtervolging op stadsgenoot Internazionale. De ploeg won met 2-4 op bezoek bij laagvlieger Empoli. Het ging moeizaam: Na een treffer van Franck Kessié maakte Nadim Bajrami gelijk. Vlak voor rust was het wederom Kessié die zijn ploeg op voorsprong zette. Na rust liepen de rood-zwarten verder weg door doelpunten van Alessandro Florenzi en Theo Hernández. Andrea Pinamonti maakte vlak voor tijd nog een eretreffer namens Empoli vanaf de penaltystip.

De achterstand op Inter bedraagt vier punten.