Ultee met iPad naar vierde official na Ajax-goal: 'Lekker snel, prima, goal...'

Ultee met iPad naar vierde official na Ajax-goal: 'Lekker snel, prima, goal...'

22-12-2021 23:47
74

Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee moest met zijn ploeg een 5-0 nederlaag op bezoek bij Ajax slikken. De 34-jarige Utrechter wees na afloop naar de rol van de arbitrage bij twee van de vijf tegengoals.

Bij de 1-0 van Daley Blind was de bal volgens Ultee over de achterlijn geweest: de trainer liep met een iPad op de vierde official af. "Ze zeiden tegen ons: we kunnen niet duidelijk genoeg zien of hij achter is. Of ik het wel heb gezien? Nou, als je het standbeen van Tadic zag en je andere been steekt zover uit: dan hebben wij het gevoel... Vooral als je hem terugspoelt, zie je volgens mij aan de stuit van de bal dat hij achter is. Maar heel lekker snel, prima, doelpunt... Ik ben natuurlijk gekleurd, maar ik vond het in ieder geval iets langer kijken waard, om het zeker te weten", Aldus Ultee in gesprek met ESPN.

In aanloop naar de 5-0 in de extra tijd ging Roel Janssen naar de grond, maar de goal werd alsnog goedgekeurd. "Ik snap niet dat je er niet aan denkt: het is al 4-0, Roel wordt vol in zijn rug getrapt. Maar ook als je hier al over twijfelt, dan moet je je ook afvragen wat je aan het doen bent. Voordat mensen denken dat ik de scheidsrechter de schuld geef van onze nederlaag: maar ik snap echt niet dat je bij 4-0 dit ziet gebeuren en niet gewoon affluit. Niemand zal zeuren, Ajax zal niet zeuren, wij zullen niet zeuren", klinkt het.

Fortuna blijft voorlopig zestiende en moet donderdag afwachten of het nog ingehaald wordt door Sparta. AZ is na de winterstop de eerste tegenstander.