'Ten Hag is duidelijk: Ajax wil Kudus niet naar de Afrika Cup laten gaan

'Ten Hag is duidelijk: Ajax wil Kudus niet naar de Afrika Cup laten gaan

23-12-2021 08:56 Laatste update: 09:34
100

Ajax wil Mohammed Kudus niet afstaan aan Ghana, dat begin volgende maand aan de Afrika Cup begint. Trainer Erik ten Hag vindt het risico te groot.

Dat schrijft De Telegraaf. Kudus worstelt al anderhalf jaar lang met blessures en daarom vindt Ajax het geen goed idee dat hij met Ghana de (zware) Afrika Cup gaat spelen. Of het de Amsterdamse club lukt om Kudus in Amsterdam te houden, moet worden afgewacht. Volgens de regels moeten clubs opgeroepen spelers afstaan.

"Hij is in anderhalf jaar tijd vier keer geblesseerd geweest. Hij raakte de laatste keer ook weer geblesseerd bij de nationale ploeg. Tja, en als je aan een toernooi als de Afrika Cup wilt meedoen, dan moet je niet alleen blessurevrij zijn, maar ook wedstrijdfit. Dat laatste is hij natuurlijk absolúút niet", citeert Ajax Life Ten Hag. "Hier is ook met hem over gesproken. De dokter is daar de eerste aangewezen persoon voor. Mohammed begrijpt het zelf ook wel, maar een jonge speler wil zulke toernooien natuurlijk beleven."

Kudus (21) speelde dit seizoen slechts vijf wedstrijden voor Ajax. Vorig jaar eindigde de teller op zeventien wedstrijden, al had de Ghanees ook toen last van blessures. In de wedstrijd tegen Liverpool liep hij een knieblessure op waar hij lang last van heeft gehad. Mede door de blessures van Kudus heeft hij nooit echt zijn stempel op Ajax kunnen drukken.