Hoogstwaarschijnlijk geen Sangaré én Haller tijdens kraker tussen PSV en Ajax

Hoogstwaarschijnlijk geen Sangaré én Haller tijdens kraker tussen PSV en Ajax

23-12-2021 15:52
41

Ook Ivoorkust heeft zijn Afrika Cup-selectie bekendgemaakt. De Afrikaans kampioen van 2015 heeft zoals verwacht twee in de Eredivisie actieve spelers in zijn selectie opgenomen.

PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré en Ajax-topscorer Sébastien Haller zullen na de jaarwisseling inderdaad voor hun land uit gaan komen. Zowel PSV als Ajax zal waarschijnlijk dus verzwakt zijn tijdens de onderlinge Eredivisie-kraker van zondag 23 januari. Met de tegenwoordig in Egypte voetballende Wilfried Kanon (ex-ADO Den Haag) is er nog een speler met een Eredivisie-verleden geselecteerd. Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Nicolas Pépé (Arsenal) zijn verder de meest aansprekende namen in de Ivoriaanse selectie.

Ivoorkust speelt tussen 12 en 20 januari poulewedstrijden tegen Equatoriaal-Guinea, Sierra Leone en Algerije. PSV en Ajax zouden Sangaré en Haller echter tot begin februari kwijt kunnen zijn, als Ivoorkust de eindstrijd in Kameroen haalt. Ajax speelt in die periode ook uit tegen FC Utrecht, terwijl PSV ook wedstrijden tegen FC Groningen en AZ op de rol heeft staan.