Update: Premier League moet al derde Boxing Day-wedstrijd schrappen

Update: Premier League moet al derde Boxing Day-wedstrijd schrappen

23-12-2021 16:43 Laatste update: 24-12-2021 13:16
24

Voetbalminnend Engeland zet zich alvast voor een uitgeklede Boxing Day-speeldag. Twee van de negen Premier League-wedstrijden die op Tweede Kerstdag gespeeld zouden moeten worden, zijn drie dagen van tevoren alvast uit de planning gehaald.

Voor Liverpool-Leeds United en Wolverhampton Wanderers-Watford wordt een nieuwe datum gezocht, op verzoek van beide bezoekende clubs. Dit heeft te maken met oplopende besmettingscijfers. 'Wij willen met deze beslissing duidelijkheid bieden aan de clubs en hun supporters', meldt de Premier League via de officiële kanalen. 'Wij bieden onze verontschuldigingen aan voor het ongemak en voor de plannen met de feestdagen die nu niet door kunnen gaan, we begrijpen dat dit frustrerend en teleurstellend kan zijn.'

Het zit er dik in dat er nog meer wedstrijden zullen volgen, gezien de corona-uitbraken die onder meer Tottenham Hotspur en Manchester United al achter de rug hebben. De vier League Cup-kwartfinales van deze midweek gingen allemaal door, maar er zijn al een aantal competitieduels afgelast vanwege de besmettingen. Volgens The Times staat ook de Boxing Day-wedstrijd Burnley-Everton op losse schroeven.

Update: Met Burnley - Everton is er nog een Boxing Day-duel afgelast in de Premier League. The Toffees kunnen niet in actie komen door een groot aantal coronabesmettingen, meldt de club in een verklaring. Zodoende blijven er nog zes wedstrijden over. Ook door Liverpool - Leeds United en Wolverhampton Wanderers - Watford ging al een streep.