VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

27-12-2021 12:00
119

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Het is tijd voor de linksbacks, in alfabetische volgorde.

Alex Bangura (Cambuur)
Na twee 'promotieseizoenen' in de Keuken Kampioen Divisie mag Cambuur dit jaar eindelijk laten zien wat het waard is op het hoogste niveau en die kans heeft vooral Alex Bangura met beide handen aangegrepen. Er wordt nog wel eens grappend gezegd dat de linksback de beste aanvaller in de selectie van de club uit Leeuwarden is, aangezien de in Sierra Leone geboren vleugelverdediger in zestien wedstrijden al drie keer scoorde. Op de topscorerslijst is Bangura inmiddels gepasseerd door Roberts Uldrikis, maar de invallende impulsen vanaf de linkerkant blijven een gevaarlijk wapen.

Daley Blind (Ajax)
Vorig jaar was de linkspoot nog één van de gegadigden om als centrale verdediger in het VP Elftal van het Jaar te komen. Een half jaar later is de Ajacied van positie gewisseld, houdt hij Nicolás Tagliafico op de bank en is hij ook één van de betere linksbacks in de Eredivisie. Het tekent de veelzijdigheid en vooral de spelintelligentie van Blind, die zich altijd raad lijkt te weten met de situaties waar hij op het veld in verkeert. Ondanks het dipje waar Blind zich (net als heel Ajax) in bevond, hoort hij zeker in dit rijtje met linksbacks thuis.

Tyrell Malacia (Feyenoord)
Willem van Hanegem weet het zeker: Tyrell Malacia is binnenkort de vaste linksback van Oranje. Na de Klassieker, waarin Feyenoord met 0-2 van Ajax verloor, kwam De Kromme met superlatieven om de verdediger van Feyenoord mee te overladen en daar had de voormalig middenvelder natuurlijk ook wel een punt. Onder Arne Slot is Malacia uitgegroeid tot een bepalende speler in Rotterdam-Zuid, waarvan verwacht wordt dat hij week in week uit levert. Dat doet de 22-jarige back nu ook.

Owen Wijndal (AZ)
Iemand die de woorden van Van Hanegem misschien ook heeft gelezen en daar wat van vindt, is Owen Wijndal. Was hij niet degene die voorbestemd leek om de komende jaren de linkerflank bij Oranje te bestrijken? Het zag er na het teleurstellend verlopen EK van afgelopen zomer niet meer naar uit dat dat zou gebeuren toen Wijndal lang kwakkelde met een blessure, maar na zijn comeback in het Alkmaarse elftal is hij meteen aanvoerder geworden. De 22-jarige Zaandammer leidde AZ in de Arena naar een 1-2 zege op Ajax door Antony eenvoudig uit de wedstrijd te spelen.

Maximilian Wittek (Vitesse)
De onvermoeibare Duitser is met recht 'Mister Conference League' namens Vitesse, aangezien hij in dat toernooi al vier keer scoorde voor de Arnhemmers. In de Eredivisie staat de teller nog op nul voor Wittek, maar dat betekent niet dat hij geen indruk maakt. Integendeel: in het ondertussen bekende systeem van Thomas Letsch zorgt Wittek voor alle gevaar vanaf de linkerkant en leverde hij maar liefst zes assists af. De 26-jarige back is niet meer weg te denken uit het elftal van Vitesse en zou na dit seizoen zomaar eens een mooie stap kunnen gaan maken.

Wie vond jij de beste linksback van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie