Koopmeiners: 'AZ-fans weten niet hoeveel geld ik aan de kant heb geschoven'

Koopmeiners: 'AZ-fans weten niet hoeveel geld ik aan de kant heb geschoven'

24-12-2021 08:14
123

Teun Koopmeiners is dieper ingegaan op zijn vertrek bij AZ. De 23-jarige middenvelder vertelde eerder al dat hij op meer medewerking had gehoopt van de Alkmaarders. Om de overstap naar Atalanta Bergamo te kunnen maken, moest hij afzien van zijn percentage van de transfersom.

Koopmeiners maakte voor naar verluidt veertien miljoen euro de overstap naar de Italiaanse topclub. "Als ik supporters hoor zeggen dat ik AZ dankbaar moet zijn omdat de club me heel makellijk heeft laten gaan, dan weten ze niet wat zich allemaal heeft afgespeeld. En hoeveel geld ik aan de kant heb geschoven", zegt hij in het Noordhollands Dagblad. "Ik heb afstand gedaan van mijn percentage van de transfersom om de transfer door te laten gaan. Dat was veel geld."

Spijt heeft de Oranje-international allerminst. "Ik wist wat er tegenover stond en dat maakt een hoop goed. Kijk maar om je heen hier." Dat hij nu in Italië zou spelen, had hij als vijftienjarige overigens niet gedacht. Hij had zijn zinnen gezet op Engeland. "Maar als er nú een Engelse club komt, moet ik heel hard nadenken of ik dat zou willen. Marten de Roon speelde een seizoen bij Middlesbrough. Die wilde na twee maanden terug vanwege het weer."

De Oranje-international benadrukt dat voetbal op één staat. Hij hecht echter ook veel waarde 'aan het leven eromheen' en ziet zichzelf niet snel vertrekken uit Bergamo. Bovendien staat Koopmeiners al in ongeveer de helft van de wedstrijden in de basis bij Atalanta. "Ik hoor van andere jongens dat dat best bijzonder is. De meeste spelers hadden echt wel een jaar nodig hier. Dus ja, natuurlijk sta ik het liefst in de basis, maar ik ben niet ontevreden over het aantal kansen dat ik al krijg."