VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, duo's van PSV en Feyenoord

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, duo's van PSV en Feyenoord

24-12-2021 10:00
32

Ajax is hofleverancier voor de laatste editie van VP's Elftal van de Week in 2021. De Amsterdammers leveren drie spelers. Ook Feyenoord en winterkampioen PSV zijn van de partij, met elk een duo.

Jeroen Houwen (Vitesse)
Met Houwen in het doel verliest Vitesse niet. De Arnhemmers kwamen de decembermaand goed door met vijf zeges en één gelijkspel, mede dankzij de doelman die ook tegen PEC Zwolle een aantal uitstekende reddingen verrichtte.

Phillipp Mwene (PSV)
De onverwachte PSV-uitblinker van de afgelopen tijd heet Mwene. De Oostenrijkse verdediger is na een stroeve start in Eindhoven opvallend op schot en scoorde in de laatste drie wedstrijden van 2021.

Devyne Rensch (Ajax)
Voor Rensch werd het een emotionele afsluiting van 2021. De jonge Ajax-verdediger werd geconfronteerd met het overlijden van zijn oom, maar stond tegen Fortuna Sittard aan de aftrap en droeg met een goal bij aan de 5-0 zege.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida werd na zijn optreden tegen Heerenveen (0-3) overladen met complimenten. En terecht, want de vervanger van Gernot Trauner viel net als tegen Ajax op met een aantal uitstekende ingrepen.

Daley Blind (Ajax)
"Het is geen geheim dat ik graag in de as van het veld speel, daar voel ik me heel prettig", zei Blind na Fortuna Sittard - Ajax. Toch is hij van grote waarde aan de linkerkant: met zijn vroege goal zette hij Ajax op voorsprong in Limburg.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Rafael van der Vaart zei afgelopen weekend dat Kökcü 'minder goed is dan hij denkt', maar de Turkse international liet tegen Heerenveen - niet voor het eerst dit seizoen - zien dat hij belangrijk is voor Feyenoord.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Door zijn Afrika Cup-deelname met Ivoorkust ontbreekt Sangaré een behoorlijke periode bij PSV. Dat is een aderlating van jewelste, want de middenvelder hoorde donderdagavond tegen Go Ahead Eagles opnieuw bij de beste PSV'ers.

Dirk Proper (NEC)
Proper lijkt zijn belofte langzaam maar zeker in te lossen. Aan de zijde van de ervaren Lasse Schöne speelde de middenvelder, die niet boven de 1,70 meter uitkomt, een ijzersterke wedstrijd tegen Willem II.

Antony (Ajax)
Ook in wedstrijden tegen 'kleine' clubs weet Antony nu het beste in zichzelf naar boven te halen. Dribbelen, naar binnen komen en schieten: de Braziliaan scoort haast wekelijks als Arjen Robben in zijn beste dagen.

Jens Odgaard (RKC Waalwijk)
Voor Odgaard is het jammer dat de winterstop aanbreekt, want de Deense spits kan niet stoppen met scoren. Donderdag tegen Sparta maakte hij zijn vierde goal op rij. Daarmee heeft Odgaard nu al zijn meest doelpuntrijke seizoen ooit verbroken.

Jesper Karlsson (AZ)
Het ging moeizaam bij AZ, dat bijna negentig minuten tegenover tien man van FC Groningen stond. Gelukkig is er altijd nog Karlsson. De Zweedse aanvaller, die vier keer scoorde in december, maakte met een heerlijke uithaal het enige doelpunt van de wedstrijd.