'Sparta heeft dringend doelpunten nodig en klopt aan bij FC Utrecht'

'Sparta heeft dringend doelpunten nodig en klopt aan bij FC Utrecht'

Sparta richt zijn pijlen op Adrián Dalmau, meldt Voetbal International. De 27-jarige Spanjaard komt bij FC Utrecht nauwelijks aan bod en mag vertrekken.

Sparta scoorde dit seizoen pas vijftien keer in de Eredivisie en Dalmau moet de ploeg van coach Henk Fraser dan ook aan doelpunten gaan helpen. Op Het Kasteel moet hij de concurrentie aangaan met spelers als Lennart Thy, Mario Engels en Emanuel Emegha, die gezamenlijk pas vier keer het net vonden.

Voor Dalmau was ook interesse uit Spanje, maar Sparta heeft nu de beste papieren, weet VI. Technisch directeur Gerard Nijkamp van de Rotterdammers wil niet op de interesse ingaan. "We gaan deze winter onze selectie proberen te versterken met ervaren spelers die zich al bewezen hebben op het hoogste niveau. En dat we moeilijk scoren ziet ook iedereen."

Dalmau verloor in Utrecht de concurrentiestrijd van Tasos Douvikas en stond pas twee keer in de basis dit seizoen. Utrecht wil dan ook meewerken aan een transfer. De Domstedelingen haalden hem in de zomer van 2018 nog op bij Heracles Almelo, terwijl Cyriel Dessers de omgekeerde weg bewandelde. De Spaanse spits scoorde in zijn ene seizoen bij de Heraclieden negentien keer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s