Sparta en FC Utrecht bereiken akkoord en melden Eredivisie-transfer

Sparta en FC Utrecht bereiken akkoord en melden Eredivisie-transfer

24-12-2021 13:52 Laatste update: 13:56
93

FC Utrecht en Sparta hebben een akkoord bereikt over de transfer van Adrián Dalmau. De 27-jarige spits tekent een contract tot het einde van het seizoen op Het Kasteel, met de optie om er nog een jaar aan vast te plakken. Dat maken de Eredivisie-clubs vrijdag bekend.

"We zijn verheugd al voor het ingaan van de transferperiode een versterking te presenteren", zegt Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta. "Adrián heeft zich bewezen in de Eredivisie, is wedstrijdfit en kan na de jaarwisseling direct aansluiten bij onze A-selectie. Ook Henk Fraser was erg gecharmeerd van Dalmau en hij had de speler hoog op zijn wensenlijstje staan. Het is een speler waarvan wij denken dat hij ons zeker kan helpen met het bereiken van onze doelstelling."

Sparta scoorde dit seizoen pas vijftien keer in de Eredivisie en Dalmau moet de ploeg van coach Henk Fraser dan ook aan doelpunten gaan helpen. Op Het Kasteel moet de Spanjaard de concurrentie aangaan met spelers als Lennart Thy, Mario Engels en Emanuel Emegha, die gezamenlijk pas vier keer het net vonden. De Rotterdammers staan slechts zestiende in de Eredivisie.

FC Utrecht haalde Dalmau in de zomer van 2019 nog op bij Heracles Almelo, terwijl Cyriel Dessers de omgekeerde weg bewandelde. Hij moest dit seizoen Tasos Douvikas voor zich dulden in de pikorde en stond pas twee keer in de basis. "Ruim twee seizoenen geleden waren we ontzettend blij met de komst van Adrián, echter door blessures is zijn tijd bij FC Utrecht anders gelopen dan we allebei hadden gehoopt", stelt technisch directeur Jordy Zuidam.

"Nu is hij weer fit, maar is zijn perspectief op speeltijd minder geworden", gaat Zuidam verder. "Daarover hebben we met elkaar gesproken. Uit die gesprekken kwam naar voren dat het beter voor beide partijen zou zijn als Adrián zijn loopbaan elders zou kunnen voortzetten." Volgens De Telegraaf levert Dalmau de Domstedelingen nog 'enkele tonnen' op.