Venema voor derde huurperiode 'denk ik honderd keer' benaderd door oude bekende

Venema voor derde huurperiode 'denk ik honderd keer' benaderd door oude bekende

24-12-2021 20:28 Laatste update: 20:49
9

FC Utrecht ziet nog steeds toekomst in Nick Venema, hoewel de spits zijn derde uitleenbeurt tegemoet gaat. Venomenema werd eerder al gestald bij Almere City en NAC Breda en komt na de winterstop uit voor VVV-Venlo, hebben beide clubs op Kerstavond bekendgemaakt.

Venema debuteerde begin 2017 al in de Eredivisie en leek in het seizoen 2018/2019 door te breken, maar heeft zijn doelpunten sindsdien weer in de Keuken Kampioen Divisie moeten maken. Zijn contract bij FC Utrecht loopt nog anderhalf jaar door en de Domstedelingen lijken desondanks nog steeds toekomst in hem te zien. "Nick krijgt met deze huurtransfer weer de kans om zich te laten zien in een eerste elftal, waar weer andere facetten bij komen kijken en dus goed is voor zijn ontwikkeling", reageert technisch directeur Jordy Zuidam. "We houden hem uiteraard in de gaten en wensen Nick heel veel succes bij VVV-Venlo."

Venema weet in elk geval hoe het is om in De Koel te scoren: dat deed hij eerder deze maand al namens Jong FC Utrecht tegen VVV. In Venlo zal hij zijn oude maatje Mitchell van Rooijen treffen: de middenvelder maakte afgelopen zomer al de overstap. "Mitchell heeft me denk ik honderd keer gevraagd om naar VVV te komen. Het is natuurlijk wel heel leuk dat VVV zich dan ook daadwerkelijk meldt en serieuze interesse heeft. Ik heb van Mitchell al gehoord dat VVV qua supporters ook echt een topclub is, dus hopelijk kan ik snel in een volle Koel spelen", reageert Venema tegenover de VVV-kanalen.