Van der Sar verrast door Pasveer bij Ajax: 'Mijn verwachtingen overtroffen'

Van der Sar verrast door Pasveer bij Ajax: 'Mijn verwachtingen overtroffen'

25-12-2021 12:20
32

Edwin van der Sar heeft positieve woorden voor Maarten Stekelenburg, de doelman die door Ajax teruggehaald werd en het in Amsterdam uitstekend gedaan heeft. Remko Pasveer heeft de Ajax-directeur verrast.

Stekelenburg keerde in de zomer van 2020 terug bij Ajax en werd stand-in van Andre Onana, die even later geschorst zou worden vanwege doping. Daardoor werd Stekelenburg eerste doelman. "Maarten heeft een tweede of derde leven gekregen en heeft het ongelooflijk goed gedaan, inclusief een EK met Oranje. Het was donderslag bij heldere hemel dat hem dit (blessure, red.) overkwam, waardoor hij geopereerd moest worden en er dit jaar niet meer op hem gerekend wordt", zegt Van der Sar tegen Ajax TV.

Ajax trok Pasveer aan als extra doelman achter Stekelenburg. De 38-jarige sluitpost moest aan de bak door de blessure van Stekelenburg en deed het naar behoren, ook Europees. "Marc (Overmars, red.) stond daar positief in, die had Remko al eerder een paar keer genoemd."

"Bij Vitesse had hij hele goede reddingen en reflexen en is hij belangrijk geweest voor de club. Hij heeft een mooie transfer naar Ajax afgedwongen. Hij heeft de verwachtingen overtroffen, althans mijn verwachtingen. In Amsterdam is het net wat anders, maar dat heeft hij met verve doorstaan. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in de ontwikkeling van het elftal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie