Schöne denkt aan nieuwe carrière: 'Daar zou ik graag iets mee willen doen'

Schöne denkt aan nieuwe carrière: 'Daar zou ik graag iets mee willen doen'

26-12-2021 09:51
23

Lasse Schöne denkt dat hij na het beëindigen van zijn voetballoopbaan iets heel anders gaat doen. De 35-jarige Deen sluit echter ook niet uit dat hij alsnog in de voetbalwereld werkzaam blijft.

Dit seizoen is de middenvelder niet weg te denken uit de basis van het goed presterende NEC en dus denkt Schöne nog lang niet aan stoppen. "Zolang ik het leuk vind en mijn lichaam het volhoudt, wil ik door", zegt hij tegen Voetbal International. "Als ik op een gegeven moment van de ene naar de andere blessure ga of merk dat ik niet meer kan meekomen, dan doe ik het niet meer."

Toch denkt de voormalig Ajacied wel al aan een leven na het profvoetbal. "Ik denk dat ik na mijn carrière eerst even afstand neem van het voetbal. Mode vind ik interessant, daar zou ik graag iets mee willen doen. Een eigen winkel of een kledingmerk, dat lijkt me leuk."

Een functie in de voetballerij sluit Schöne echter niet helemaal uit. Mocht hij toch niet in de mode terechtkomen of iets zou kunnen combineren, blijft de Deen misschien alsnog bij het spelletje betrokken. "Ik zie mezelf niet als trainer, maar misschien in een andere functie. Maar eerst nog voetballen. Voetballer zijn, dat is het mooiste wat er is."