Van der Vaart: 'Voorzitters zeiden dat ze voor hem zouden oversteken'

Van der Vaart: 'Voorzitters zeiden dat ze voor hem zouden oversteken'

26-12-2021 10:52 Laatste update: 12:01
25

Rafael van der Vaart heeft drie Nederlanders opgenomen in zijn favoriete elftal met spelers waar hij bij Hamburger SV mee samenspeelde. Khalid Boulahrouz, Nigel de Jong en Joris Mathijsen hebben een plekje in zijn team gekregen, dat in Bild opgetekend staat.

Boulahrouz wordt door Van der Vaart getypeerd als een verdediger waar ook hij bang voor was. "Een voorzitter zei ooit dat hij naar de andere kant van de straat zou lopen als Boulahrouz op hem af kwam lopen. Hij was bang voor hem en zo dachten sommige spitsen er ook over. Gelukkig heb ik in mijn loopbaan maar zelden tegen hem hoeven spelen."

De opvolger van Boulah bij HSV was Mathijsen. Ook die wordt geroemd door Van der Vaart. "Joris was de betrouwbaarheid zelve. Als Thomas Doll, onze trainer, vroeg om de tegenstander tot op het toilet te volgen, dan deed hij dat. Joris was een echte voetbalheld en heel anders dan Boulahrouz, maar net zo succesvol."

Tenslotte komt de voormalig Oranje-international ook met mooie woorden voor Nigel de Jong. "Bijna niemand kwam hem voorbij. Hij was een keiharde stofzuiger op ons middenveld, een echte terriër die geen centimeter wilde weggeven. Het was geen verrassing dat Manchester City hem voor 18 miljoen euro haalde. Dat was goed besteed geld."

Het volledige elftal met favoriete HSV-spelers van Van der Vaart: Frank Rost; Khalid Boulahrouz, Vincent Kompany, Daniël Van Buyten, Joris Mathijsen, Timothée Atouba; Heung-Min Son, Nigel de Jong, Hakan Calhanoglu; Paulo Guerrero, Sergej Barbarez.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie