'Misschien zijn de verwachtingen bij Utrecht wel té hoog, dat zou kunnen'

'Misschien zijn de verwachtingen bij Utrecht wel té hoog, dat zou kunnen'

26-12-2021 11:48
61

René Hake vindt niet dat hij met FC Utrecht onderpresteert. De Domstedelingen staan na een matige serie op de zevende plaats in de Eredivisie en de kritiek vanuit de achterban neemt toe.

Supporters zouden graag zien dat Hake zijn ontslag krijgt, maar de trainer blijft er zelf rustig onder. "Ik kan dat best wel goed afsluiten", zegt hij tegen Voetbal International. "Natuurlijk krijg je de kritiek indirect mee. Ja, dat moment dat er wat supporters waren bij het trainingscomplex. Maar dat was allemaal niet zo heel dreigend."

De oefenmeester van de Domstad stelt dat er soms wat realistischer gedacht moet worden. "Natuurlijk doet het je wél wat. Het betekent ook dat de verwachtingen hoog zijn bij de club. En misschien wel té hoog. Dat zou ook kunnen. De manier waarop je werkt met elkaar, met de spelers, de staf en ook de directie, daar hebben wij allemaal gewoon een heel goed gevoel bij."

De zevende plaats van Utrecht is volgens Hake dan ook zo slecht nog niet. "We kunnen niet zeggen dat we meer verkeerd hebben gedaan dan goed, anders hadden we niet gestaan waar we nu staan. Het is ook niet realistisch te schetsen dat we nu maar even zes, zeven punten boven die andere ploegen hadden moeten staan. Want zo groot is het verschil nu ook niet."