Ihattaren nog altijd spoorloos: 'Ik hoop dat er één iemand grip op hem heeft'

Ihattaren nog altijd spoorloos: 'Ik hoop dat er één iemand grip op hem heeft'

26-12-2021 12:22
105

Hans Kraay jr. heeft de moed nog niet opgegeven: als Mohamed Ihattaren nog één keer de schouders eronder zet, kan het nog wat worden met de carrière van de negentienjarige linkspoot. Die wens spreekt de ESPN-analist uit op Tweede Kerstdag.

Ihattaren kwam in 2018 als een komeet en werd een absolute Eredivisie-uitblinker onder Mark van Bommel. "Toen hij zestien was, zag ik hem spelen op De Herdgang", vertelt Kraay. "Een blind paard kon zien hoe ongelooflijk veel talent deze jongen had en nog steeds heeft. Geweldig linkerbeen, geweldige techniek, geweldige flair..."

Wedden

Meer odds

Toch stokte de ontwikkeling van Ihattaren. Het overlijden van zijn vader zette een kettingreactie in gang, wat afgelopen zomer leidde tot een vertrek. "PSV was klaar met Ihattaren, Ihattaren was klaar met PSV", aldus Kraay. Juventus pikte hem voor twee miljoen euro op in Eindhoven en stuurde de linkspoot door naar Sampdoria, maar ook dat werd geen succes. Ihattaren is van de radar verdwenen, al is bekend dat hij in Nederland verblijft.

Kraay: "Hij schijnt nu met een personal trainer te werken. Of hij hard, zacht of vaak traint, niemand weet het. Ik hoop alleen dat er één iemand is die grip op hem heeft en tegen hem zegt: Mo, je hebt zó veel talent, je gaat je nu eens een keer hélemaal kapot werken en je gaat er nog alles uithalen wat er bij jou in zit. Ik hoop het."