Perez verrast 'interceptiekoning'  van Eredivisie: 'Ik google zelf ook weleens'

Perez verrast 'interceptiekoning' van Eredivisie: 'Ik google zelf ook weleens'

26-12-2021 13:58
6

Milan van Ewijk is na achttien speelronden de speler met de intercepties in de Eredivisie. De rechtsback van sc Heerenveen reageert blij verrast, ook al komt het niet helemaal als een verrassing.

Kenneth Perez vertelt in het ESPN-programma Mirror Talk dat Van Ewijk de koning van de intercepties is in Nederland. "Nog steeds?", reageert hij. "Dat is mooi. Ik krijg het af en toe wel te horen. Of ik ga zelf googelen. Ik ben eerlijk: ik kijk elke week na de wedstrijd."

Van Ewijk maakte afgelopen zomer de overstap van het gedegradeerde ADO Den Haag naar Heerenveen, waar hij een vaste waarde is. Het maakt hem trots. "Ook door de manier waarop het tot stand is gekomen. Ik weet niet of ik dit mag zeggen, maar Heerenveen kwam in de eerste seizoenshelft ook kijken. Toen zei m'n zaakwaarnemer dat ze dachten dat ik niet goed genoeg was."

Uiteindelijk bedacht Heerenveen zich in de periode na de winterstop. "Toen heb ik ze toch kunnen overtuigen. Het is gek hoe voetbal dan kan zijn: eerst hoor je 'eigenlijk niet', maar uiteindelijk teken je voor vier jaar."