'Barça-aanvaller wil onder Marokkaanse uitnodiging voor Afrika Cup uit'

'Barça-aanvaller wil onder Marokkaanse uitnodiging voor Afrika Cup uit'

26-12-2021 19:15 Laatste update: 19:36
37

FC Barcelona-aanvaller Abdessamad Ezzalzouli, kortweg Ez Abde, zit in een spagaat door zijn oproep voor Marokko. De twintigjarige vleugelspeler is dankbaar voor zijn uitnodiging voor de Afrika Cup, maar hij blijft liever bij de Catalanen.

Dat melden onder meer journalist Gerard Romero en Mundo Deportivo. Abde is nu in gesprek met de Marokkaanse bond en bondscoach Vahid Halilhodzic om hem toch niet te selecteren. Hij wil liever proberen om zijn plekje veilig te stellen in het elftal van Barça. Trainer Xavi heeft nu nog weinig smaken voorin, maar daar komt spoedig verandering in. Ansu Fati, Memphis Depay en Martin Braithwaite keren terug van blessures en ook Ferran Torres sluit in januari aan.

Bovendien speelt Barcelona op 12 januari tegen Real Madrid in de halve finale van de Spaanse Supercup. Een fraai affiche voor de twintigjarige buitenspeler, die ook nog voor een interlandcarrière bij Spanje zou kunnen kiezen. Genoeg reden voor hem om de uitnodiging voor Marokko liever even af te slaan, aldus MD

Halilhodzic beweert desondanks dat Abde zeer positief staat tegenover een interlandloopbaan bij de Leeuwen van de Atlas. "Hij is erg trots om voor Marokko uit te komen. Hij gaat zeker spelen en is bijna een basiskracht. Ik heb hem opgeroepen omdat hij speelt voor een team als Barcelona. Hij kan het verschil maken. We hebben niet veel spelers als hij. Ik heb hem al twee keer gesproken en hij is erg gretig om erbij te zijn."