'Bij Ajax kan de bank misschien nog wel kampioen van Nederland worden'

'Bij Ajax kan de bank misschien nog wel kampioen van Nederland worden'

26-12-2021 21:30
66

Nick Hengelman reist de wereld rond en keepte al in landen als Bulgarije en Zuid-Afrika. Vorig seizoen werd hij echter gecontracteerd door Ajax, na een appje aan het adres van algemeen directeur Edwin van der Sar. 

Na een periode bij Ajax Cape Town, dat uiteindelijk ophield te bestaan, was Hengelman op zoek naar een nieuwe club. "Eerder had ik Edwin van der Sar ontmoet tijdens zijn bezoek aan Kaapstad", zo vertelt Hengelman in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Hij is mijn jeugdheld en ik besloot hem een berichtje te sturen. Ik legde hem uit wat mijn situatie was en vroeg of ik mijn conditie op peil mocht houden bij een team van Ajax."

Een reactie van de voormalig Manchester United-doelman liet niet lang op zich wachten. "Binnen vijf minuten had ik een berichtje terug: hij zou kijken of er nog ergens ruimte was. Uiteindelijk mocht ik niet alleen meetrainen, maar wilde Marc Overmars me ook daadwerkelijk contracteren. Een paar dagen later was ik overgeschreven en speler van het échte Ajax. Ik was harstikke trots, maar de club wilde er zelf niets over op haar kanalen delen. Toen heb ik zelf maar wat foto's laten maken en die gedeeld op mijn social media. Dat bericht ging behoorlijk viraal."

Hengelman keek zijn ogen uit bij de Amsterdamse club. "Het meest was ik toch wel onder de indruk van het niveau op de trainingen. Bij Ajax kan de bank misschien nog wel kampioen van Nederland worden. Dusan Tadic, Daley Blind, Maarten Stekelenburg en Antony waren indrukwekkend om aan het werk te zien. Ryan Gravenberch en Jurriën Timber vond ik al helemáál goed. Het was ongelooflijk om te zien wat zij op deze leeftijd al kunnen."