VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controlerende middenvelders

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controlerende middenvelders

28-12-2021 12:00
230

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag: de controlerende middenvelders, in alfabetische volgorde.

Edson Álvarez (Ajax)
Na een moeizame start heeft Álvarez zich ontwikkeld tot een onmisbare kracht in het elftal van Ajax. Erik ten Hag wilde de Mexicaan, die vorig seizoen naar Valencia en Stade Rennes kon, per se behouden, en ook de supporters reageren al bijna een jaar enthousiast op het vuile werk dat Álvarez elke wedstrijd opknapt bij de Amsterdammers. Voetballend kan hij nu ook mee.

Fredrik Aursnes (Feyenoord)
Geruisloos heeft Aursnes zich in de basis van Feyenoord gespeeld. Het zegt veel over de bijzondere kwaliteiten van de nuchtere Noor, die in augustus slechts vijf ton kostte. Aursnes heeft zich bewezen als een speler die altijd aanspeelbaar is, weet waar hij moet lopen en verdedigend zelden wordt verrast. Een uitstekende verbindingsman voor Feyenoord.

Edgar Barreto (NEC)
Samen met Lasse Schöne is Barreto de hersenen van NEC, dat halverwege het seizoen verrassend in het linkerrijtje staat. De Paraguayaanse routinier (37) loopt al bijna twintig jaar mee op het hoogste niveau. Hoogtepunt: eind november maakte Barreto zijn eerste Eredivisie-goal in 5375 dagen. Hij vierde het met zijn zoontje, die ballenjongen is in het Goffertstadion.

Mees Hoedemakers (SC Cambuur)
"Ik wil niet zeggen dat het gemakkelijk is gegaan, maar de overstap naar de Eredivisie ging wel redelijk vanzelf", zei Hoedemakers deze maand tegen VoetbalPrimeur. Het loopwonder van Cambuur is inderdaad geslaagd voor zijn examen. In de eerste seizoenshelft miste hij slechts negentig minuten en was hij goed voor twee (fraaie) doelpunten.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Hertha BSC, Leeds United, AS Roma, Sevilla, Arsenal: allemaal volgen ze de prestaties van Kökcü op de voet. De Turkse international maakt eindelijk een topfitte indruk en staat daarmee symbool voor de opleving van Feyenoord onder de vleugels van Arne Slot. Op twintigjarige leeftijd staat Kökcü al op meer dan honderd wedstrijden in Feyenoord 1.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Oktober en november gaan de boeken in als de maanden van Sangaré. De Ivoriaanse middenvelder schudde alle kritieken van zich af en toonde zich opeens een complete speler; één van de sterren van de Eredivisie. Dat Sangaré moeilijk te passeren was, dat zag iedereen. Nu heeft hij ook aanvallend wat te bieden.

Joey Veerman (sc Heerenveen)
De Eredivisie ligt aan de voeten van Veerman, die geen enkele wedstrijd miste in de eerste seizoenshelft. Hij was goed voor drie goals en zes assists. De kans bestaat dat hij zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen gespeeld heeft, nu Feyenoord in de markt is. De 23-jarige Volendammer wil dolgraag hogerop en heeft daar alle reden toe.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
Zerrouki zal de eerste wedstrijden na de winterstop missen, omdat hij met Algerije actief is op de Afrika Cup. Het is een hard gelag voor FC Twente, waar hij sinds vorig seizoen basisspeler is. De Amsterdamse middenvelder blinkt uit als controleur en wist zich bovendien te onderscheiden met een aantal schitterende doelpunten.

Wie vond jij de beste controlerende middenvelder van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie