'Kind van de club krijgt half jaar na noodkreet toch zijn zin en verlaat Arsenal'

'Kind van de club krijgt half jaar na noodkreet toch zijn zin en verlaat Arsenal'

27-12-2021 19:02
7

Een klein half jaar nadat hij openlijk zijn vertrekwens bekendmaakte, is Ainsley Maitland-Niles op weg naar de uitgang bij Arsenal. The Gunners hebben een akkoord bereikt met AS Roma over een huurdeal, waar de Engelse verdediger moet concurreren met Rick Karsdorp.

Manager Mikel Arteta maakt bij Arsenal weinig gebruik van Maitland-Niles. Afgelopen zomer ging de club echter voor een transfer liggen, tot onvrede van de 24-jarige back. 'Het enige wat ik wil is ergens heengaan waar ik gewenst ben en waar ik ga spelen, @Arsenal', schreef Maitland-Niles op Deadline Day op zijn Instagram Story.

De wens van de vijfvoudig international gaat vier maanden later alsnog ingewilligd te worden. La Gazzetta dello Sport meldt dat een transfer naar Roma rond is, nadat eerder al bekend werd dat er onderhandeld werd met Arsenal. De Italianen gaan een huursom van 750 duizend euro betalen. Bij de deal zit ook een optie tot koop.

In de Italiaanse hoofdstad moet de geboren Londenaar gaan concurreren met Karsdorp, die nu de vaste rechtervleugelverdediger is. Trainer José Mourinho heeft amper andere opties op die positie.