RTL Boulevard maakt berichten van Labyad aan Mazraoui openbaar na incident

RTL Boulevard maakt berichten van Labyad aan Mazraoui openbaar na incident

27-12-2021 20:03 Laatste update: 20:19
189

RTL Boulevard heeft nieuwe informatie in de zaak rond Zakaria Labyad in handen. Direct na de vermeende mishandeling van een aannemer, zou Labyad WhatsApp-berichten naar Ajax-teamgenoot Noussair Mazraoui gestuurd hebben.

In juli 2020 vond het incident rond de villa van Labyad plaats. Direct daarna zou de 28-jarige middenvelder contact hebben gehad met iemand die in zijn contacten staat als Nous. Dat zou gaan om Mazraoui. De bijnaam van de rechtsback is hetzelfde en Labyad is goed bevriend met hem.

De chatberichten van Labyad zijn in handen van RTL Boulevard. 'Zes man gekomen in tien minuten vanuit Utrecht (de geboorteplaats van Labyad, red.). Hij heeft gekregen, man. Politie kwam. Wahed gekke kale gozer. Hij zei: Als je je bek opentrekt tegen hen, ben je helemaal van mij', zou de Ajacied gestuurd hebben.

Volgens Clarice Stenger, een advocaat die te gast is bij RTL Boulevard, zijn de WhatsApp-berichten geen hard bewijs tegen Labyad in de zaak. "Je kan uit het appje niet één op één afleiden dat er sprake was van een mishandeling. En als het al klopt, dan is het niet duidelijk wat de rol van Labyad hierin was."

Het verhaal rondom het incident tussen Labyad en de aannemer is inmiddels bekend: laatstgenoemde voerde werkzaamheden uit aan de villa van Labyad en de twee partijen kregen onenigheid over de kwaliteit van het werk. De Marokkaans international was niet tevreden en weigerde een deel van de factuur te betalen, terwijl de aannemer stelde dat de kwaliteit voldoende was. De situatie escaleerde vervolgens, waarbij zelfs een vuurwapen in het spel zou zijn geweest.