Ook Rangnick nog niet overtuigd van Van de Beek: Nederlander opnieuw op de bank

Ook Rangnick nog niet overtuigd van Van de Beek: Nederlander opnieuw op de bank

27-12-2021 20:46
41

Donny van de Beek moet nog altijd wachten op zijn eerste basisplek in de Premier League. Manager Ralf Rangnick geeft op bezoek bij Newcastle United de voorkeur aan Fred, Scott McTominay en Bruno Fernandes op het middenveld.

Toen Ole Gunnar Solskjaer een maand geleden ontslagen werd bij Manchester United, leek dat een nieuwe kans voor Van de Beek te bieden op speelminuten. Rangnick posteert de Nederlander ook vrijwel elke wedstrijd op de bank. Dat is op bezoek bij Newcastle United niet anders.

Van de Beek kreeg van de Duitser één keer de kans in de basis, tegen Young Boys in de Champions League. Voor dat duel stond er echter niks meer op het spel voor Manchester United. Van de Beek kreeg wel in elke wedstrijd waarin Rangnick aan het roer stond speeltijd. In de meeste gevallen bleef dat alleen beperkt tot een paar minuten.

Voor de rest kent de opstelling van United weinig verrassingen. Raphaël Varane keert terug in de basis, terwijl Victor Lindelöf afwezig is vanwege een coronabesmetting. Het duel in Newcastle begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.