Anderlecht zet zevenklapper neer: inbreng van Nederlanders en oud-Ajacied

Anderlecht zet zevenklapper neer: inbreng van Nederlanders en oud-Ajacied

27-12-2021 23:27
17

RSC Anderlecht heeft een statement gemaakt in de Belgische competitie. Op bezoek bij hekkensluiter Beerschot werd met 0-7 gewonnen door de formatie van Vincent Kompany, die zijn ploeg daardoor naar plek drie op de ranglijst ziet stijgen.

De oefenmeester had basisplaatsen ingeruimd voor twee Nederlandse spelers. Joshua Zirkzee stond in de spits en Wesley Hoedt vormde centraal achterin een koppel met Lisandro Magallán, die door Ajax aan Paars-Wit werd verhuurd. De Argentijn maakte in Amsterdam de nodige foutjes, maar kreeg daar in de uitwedstrijd in Beerschot niet eens de gelegenheid toe.

De formatie uit Brussel was namelijk heer en meester en stond bij rust al met 0-3 voor. Yari Verschaeren maakte er twee en ook Zirkzee kwam op het scorebord, waarmee hij zijn elfde officiële goal dit seizoen voor Anderlecht liet aantekenen. Omdat Raphael Holzhauser in de eerste helft ook nog eens rood pakte, stonden de bezoekers in de tweede helft met een man meer op het veld en maakten ze er een monsterscore van.

Via goals van Lior Refaelov, Benito Raman (twee stuks) en Francis Amuzu werd het uiteindelijk 0-7 en daarmee kwam de hekkensluiter van de Belgische competitie nog genadig weg. Anderlecht staat nu derde en heeft nog maar twee punten achterstand op nummer twee Club Brugge, dat eerder deze speelronde van stadgenoot Cercle verloor. Koploper Union St. Gilloise staat al negen punten los.