Bizar foutenfestival in België: 'Hij is geen centrale verdediger, einde discussie'

28-12-2021 14:54
15

België is in de ban van de monsterzege van Anderlecht op Jupiler Pro League-hekkensluiter Beerschot (0-7). Raphael Holzhauser, sterspeler van de verliezende ploeg, nam het heft in eigen handen en liet zich terugzakken in de verdediging, maar dat pakte totaal verkeerd uit.

Anderlecht had vanaf de eerste minuut geen genade met Beerschot: na 35 minuten maakte Joshua Zirkzee al de 0-3. Holzhauser, vorig seizoen nog één van de beste spelers in de Jupiler Pro League, kon het niet meer aanzien en besloot zijn vaste positie als aanvallende middenvelder op eigen houtje in te ruilen voor de verdediging.

Die tactische zet kwam als een boemerang terug in zijn gezicht: Holzhauser verdedigde apathisch bij de goal van Zirkzee en enkele minuten later kreeg hij rood toen hij aan de noodrem trok bij Christian Kouamé.

"Hij is geen verdediger, dat weet hij ook. En dat bewijst ook die rode kaart", wordt Javier Torrente geciteerd door Sporza. "Het is duidelijk dat wij hem daar nooit neer zouden zetten. Nogmaals: hij is geen centrale verdediger. Einde discussie."

Ook doelman Mike Vanhamel ging niet vrijuit: bij de 0-7 liet hij de bal door zijn benen glippen. "Ikzelf, de defensie, de aanval... Iederéén treft schuld voor deze nederlaag", reageerde hij na afloop. "Die foute mentaliteit schrijf ik op mijn conto. Ik ben immers de aanvoerder, het is aan mij om de groep recht te houden. Dat heb ik nu niet gedaan. Een fout zoals bij die zevende tegengoal mag nooit."