Conte behoudt ongeslagen PL-status bij Spurs, maar verliest wel twee punten

28-12-2021 17:54 Laatste update: 17:58
8

Antonio Conte heeft sinds zijn komst als Tottenham Hotspur nog geen wedstrijd verloren in de Premier League, maar zal desondanks niet tevreden zijn na een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Southampton. Tottenham stond lang met een man meer op het veld, maar kon geen afstand nemen van de tegenstander.

De start van de wedstrijd was niet bijzonder. Southampton bleef simpel overeind en was eigenlijk zelfs de betere van de twee ploegen. Tot écht grote kansen kwamen de twee teams echter niet. Het was James Ward-Prowse die de wedstrijd openbrak: hij schoot de bal met veel gevoel achter Hugo Lloris voor de 1-0.

Vlak voor rust zette Mohammed Salisu de wedstrijd echter helemaal op zijn kop door zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken. Hij maakte de overtreding in het eigen strafschopgebied, waardoor Harry Kane aan kon gaan leggen vanaf de penaltystip. De goalgetter van Tottenham faalde niet en maakte de 1-1.

Na rust ging Tottenham op zoek naar de overwinning. Die leek er tot twee keer toe te komen. Kane schoot zijn tweede achter Southampton-keeper Fraser Forster, maar de VAR stak daar een stokje voor vanwege zeer nipt buitenspel. Niet veel later redde scheidsrechter Taylor de Southampton-keeper, die de bal in zijn eigen doel liet vallen na een duel met Matt Doherty. Mede hierdoor bleef het bij 1-1.

Door het gelijke spel is Conte sinds zijn komst bij Spurs zeven wedstrijden in de Premier League ongeslagen gebleven. Hij is de eerste manager van de club uit Noord-Londen die dat voor elkaar heeft gekregen.