'Insigne-plannen Toronto serieus: salaris hoger dan oorspronkelijk gedacht'

'Insigne-plannen Toronto serieus: salaris hoger dan oorspronkelijk gedacht'

28-12-2021 18:37
18

La Gazzetta dello Sport pakte dinsdag uit met het nieuws dat Napoli-aanvaller Lorenzo Insigne op weg lijkt naar Major League Soccer-club Toronto FC. Die geruchten lijken te kloppen: ook Fabrizio Romano en MLS-kenner Michael Singh brengen het nieuws inmiddels.

Transferexpert Romano gaat zelfs nog een stukje verder dan La Gazzetta, dat sprak over een salaris van 9,5 miljoen euro per seizoen voor de Italiaanse aanvaller. Romano stelt dat Insigne, mocht hij het contract bij Toronto gaan tekenen, 11 miljoen euro netto per seizoen kan gaan verdienen. Het gaat daarbij om een contract voor 5,5 jaar. Bovenop zijn salaris van 11 miljoen euro kan Insigne nog 4,5 miljoen extra verdienen, wanneer hij een aantal persoonlijke doelen haalt.

Het contract van Insigne bij Napoli loopt na dit seizoen af, waardoor er geen transfersom voor hem betaald hoeft te worden. Napoli wil de aanvaller graag behouden, maar wil niet verder gaan dan een salaris van 3,5 miljoen per jaar.  Er wordt verwacht dat Insigne in gaat stemmen met het voorstel van Toronto. De laatste details worden inmiddels besproken, zo weet Romano.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie