'Probeer te doen wat ik in Nederland deed, maar heb geen Maher die de pass geeft'

'Probeer te doen wat ik in Nederland deed, maar heb geen Maher die de pass geeft'

28-12-2021 19:12
25

Gyrano Kerk maakte tijdens de zomerse transferperiode de overstap van FC Utrecht naar Lokomotiv Moskou. De rappe aanvaller, die een wat moeizame start kende in Rusland, merkt dat er niet veel verschil zit tussen de Premjer-Liga en de Eredivisie.

Kerk is tijdens de feestdagen voor even terug in Nederland en gaat daar in gesprek met FC Utrecht TV. Het spel in Rusland is anders dan in de Eredivisie, zo geeft hij toe. "Het is vooral heel fysiek. Het is niet een heel groot verschil met de Eredivisie. Spelers met minder kwaliteiten, maar als het om winnen gaat dan zijn er teams uit Nederland die er wat van kunnen leren."

Kerk liep aan het begin van het seizoen een breukje op in zijn voet, waardoor hij wat moeizaam op gang kwam bij zijn nieuwe club. Daarnaast moet hij nog wat wennen aan zijn ploeggenoten. "Ik probeer te doen wat ik in Nederland ook deed, maar daar heb ik geen Adam Maher, die mij die pass elke keer geeft. Dat is een van de grootste verschillen. Op een gegeven moment was ik echt op gang, maar brak ik een deeltje in mijn teen. Daardoor ben ik een beetje teruggeworpen, al ging ik de goede kant op", zo sluit de aanvaller af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie