Menig verklapt 'bijna transfer' na Partizan-move: 'Cerny zou ook vertrekken'

Menig verklapt 'bijna transfer' na Partizan-move: 'Cerny zou ook vertrekken'

28-12-2021 19:29
12

Het had niet veel gescheeld, of Vaclav Cerny had niet meer voor FC Twente gespeeld. Dat verklapt Queensy Menig, die vorig seizoen samenspeelde met Cerny bij FC Twente. De twee leken allebei naar Partizan Belgrado te gaan, maar door een zware knieblessure ging dat voor Cerny niet door.

Menig is dit seizoen een van de uitblinkers bij Partizan en maakte al negen doelpunten voor de Servische club. De voormalig Twente-aanvaller wist niet wat hij kon verwachten bij zijn nieuwe club. "Alles was nieuw voor me", zo geeft hij aan in gesprek met Telegraf. "De cultuur is ook heel anders. Ik kan Partizan ook niet ergens anders mee vergelijken, want ik heb niet veel buiten Nederland gespeeld."

Voor zijn transfer naar Partizan won Menig nog wel wat advies in bij Serviër Luka Ilic. "Hij vertelde me goede dingen over Belgrado en over de rivaliteit tussen Rode Ster en Partizan. Cerny zou ook naar Partizan vertrekken, maar hij raakte geblesseerd. Een serieuze blessure, waardoor hij negen maanden niet kon spelen."

Menig leefde erg mee met Cerny tijdens diens revalidatie, zo geeft hij aan. "Hij is een hele goede voetballer en vertelde me dat wanneer ik de kans zou krijgen om naar Partizan te gaan, ik die moest pakken. Wie weet treffen we elkaar hier in de toekomst weer, misschien in de zomer van volgend jaar", zo doelt Menig op een mogelijke stap van Cerny naar Partizan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie