Recordkampioen Anderlecht noteert megaverlies: 'Absoluut faillissement afgewend'

Recordkampioen Anderlecht noteert megaverlies: 'Absoluut faillissement afgewend'

29-12-2021 09:46
51

De Belgische recordkampioen Anderlecht noteert in 2021 een verlies van 29 (!) miljoen euro. Volgens algemeen directeur Peter Verbeke is er 'absoluut een faillissement afgewend' bij de club van Joshua Zirkzee, Wesley Hoedt en Bart Verbruggen.

Anderlecht boekte vorig jaar een recordverlies van 36,4 miljoen. Nu zijn de cijfers iets beter, maar nog steeds zéér zorgelijk. "Dat is opnieuw bijzonder negatief", reageert Verbeke tegenover Sporza. "We moeten blijven besparen op het sportieve en niet-sportieve. Er is licht positivisme, want ondanks een coronajaar creëerden we minder verlies dan het jaar ervoor."

"De loonkost van de spelers moest naar beneden", weet hij. "We zijn hard aan het budgetteren om de inkomende transfers en makelaarskosten naar beneden te krijgen." Anderlecht wil over vijf jaar weer zwarte cijfers schrijven. "We zullen nog even de club zijn die het minste uitgeeft aan transfers en salarissen, dus zullen we harder en creatiever moeten werken dan de rest."

In de tussentijd willen de Anderlecht-supporters hun club snel weer als nummer één van België zien. Verbeke: "Ik snap hen. Maar ze moeten beseffen dat we een rampscenario vermeden hebben. Je kunt wel kampioen spelen, maar tegelijk de verliezen opstapelen... Er zijn genoeg buitenlandse clubs die weg opgegaan. Onze eerste bekommernis is ervoor te zorgen dat Anderlecht überhaupt nog lang blijft bestaan."