VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: aanvallende middenvelders

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: aanvallende middenvelders

29-12-2021 12:00 Laatste update: 12:03
110

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat de stembussen open zijn. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag: de aanvallende middenvelders, in alfabetische volgorde.

Steven Berghuis (Ajax)
De meest besproken voetballer van Nederland was in de eerste seizoenshelft ook één van de beste aanvallende middenvelders in de Eredivisie. Aanvankelijk had hij een bijrol in Amsterdam, maar Berghuis kwam tot bloei als schaduwspits. De heisa rond zijn hypergevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax kan hij nu definitief afsluiten.

Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles)
Je zou bijna vergeten dat Brouwers nooit eerder in de Eredivisie speelde. De oud-speler van FC Den Bosch kreeg dit seizoen een meer aanvallende rol van Go Ahead-trainer Kees van Wonderen en dat heeft uitstekend uitgepakt. Vooral de maand oktober was ijzersterk: door vier keer te scoren werd Brouwers uitgeroepen tot Speler van de Maand.

Tibor Halilovic (sc Heerenveen)
Bijna een jaar na zijn komst is Halilovic niet meer weg te denken uit de basiself van Heerenveen. Door de blessures van Erwin Mulder en Pawel Bochniewicz draagt hij zelfs de aanvoerdersband in het Abe Lenstra Stadion, waar de Kroaat is getransformeerd van werkpaard naar sierpaard.

Jamie Jacobs (SC Cambuur)
In de schaduw van Robert Mühren was Jacobs al een absolute sleutelspeler voor Cambuur in de Keuken Kampioen Divisie. Ook een niveautje hoger laat de oud-AZ'er het zien. En dat terwijl Jacobs in de aanloop naar zijn eerste Eredivisie-seizoen nog werd geplaagd door blessures én werd geveld door het coronavirus.

Guus Til (Feyenoord)
Tien goals en twee assists in achttien Eredivisie-duels: dat is een moyenne waar een aanvallende middenvelder mee kan thuiskomen. Met zijn loopvermogen is Til óók van grote waarde voor de Rotterdammers. Het is duidelijk: de huurling, die ook zijn rentree bij het Nederlands elftal maakte, is onomstreden voor Arne Slot.

Wie vond jij de beste rechtsbuiten van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie