'Barça is Real Madrid te slim af en haalt 'pareltje' naar Camp Nou'

'Barça is Real Madrid te slim af en haalt 'pareltje' naar Camp Nou'

Gepubliceerd: woensdag 29 december 2021 om 19:08wo 29-12-2021 om 19:08

Laatste update: woensdag 29 december 2021 om 19:11wo 29-12-2021 om 19:11

Na Ferran Torres lijkt FC Barcelona de komende dagen een volgende inkomende transfer af te ronden. Fabio Blanco (17), die afgelopen zomer al op de radar stond bij de Spaanse grootmacht, komt in de winterstop mogelijk over van Eintracht Frankfurt en gaat Barcelona B versterken.

Dat melden verschillende Spaanse media, waaronder Diario SPORT en Diario AS, die melden dat Barcelona 'een pareltje' binnenhaalt. Barcelona troeft de grote rivaal Real Madrid af. De Koninklijke hoopte Blanco ook binnen te halen. De jongeling, die uit de voeten kan als vleugelaanvaller, tekent een contract voor 2,5 jaar en het lijkt een kwestie van tijd voordat Barcelona het nieuws gaat bevestigen.

Barça betaalt een kleine vergoeding voor Blanco. De transfersom kan in de loop der jaren verder oplopen vanwege verschillende clausules, mocht de aanvaller doorbreken in het eerste elftal. Blanco vertrok afgelopen zomer bij Valencia, kon naar Real en Barcelona, maar koos voor een avontuur bij Frankfurt in Duitsland. Daar zouden hem kansen in het eerste elftal zijn beloofd, maar die bleven uit.

Blanco speelde bij de nationale elftallen van Spanje al samen met Gavi, die onder Ronald Koeman doorbrak in het eerste elftal van Barcelona. In september stond Blanco nog op het veld bij Spanje O18. Ook transferexpert Fabrizio Romano maakt melding van de aanstaande transfer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws