Maher over mogelijke transfer: 'Je denkt: misschien tijd ergens anders te kijken'

Maher over mogelijke transfer: 'Je denkt: misschien tijd ergens anders te kijken'

29-12-2021 19:27 Laatste update: 19:56
59

Adam Maher pakte dit seizoen meer ballen af dan Ibrahim Sangaré en Edson Álvarez en speelt een belangrijke rol als controlerende middenvelder bij FC Utrecht. Op 28-jarige leeftijd kijkt hij voorzichtig naar zijn toekomst.

Maher verlengde onlangs zijn aflopende contract met een jaar. Hij voelt zich goed in de Domstad. "Bij die contractbesprekingen heb ik tegen Jordy (Zuidam, technisch directeur red.) gezegd: het gevoel is gewoon goed. Ik wil dat jullie ook nog iets aan mij verdienen", zo vertelt Maher in gesprek met Voetbal International. "Ik ben op een leeftijd gekomen dat je nadenkt over iets anders. In de zomer ga ik kijken welke deuren er opengaan. Het is heel moeilijk om te zeggen of ik een Nederlandse topclub af zou zeggen of niet."

Een buitenlands avontuur sluit de controlerende middenvelder van Utrecht ook niet uit. "Ergens denk je ook wel: misschien is het wel tijd om ergens anders te kijken. Ik heb een jaar in Turkije gespeeld en dat was top. Daar heb ik een mooi leven gehad. Misschien ben ik wel op een leeftijd gekomen om ook eens aan de andere kant van de wereld te kijken. Ik hou alle opties open."

Een winters vertrek lijkt niet aan de orde, al sluit Maher niets uit. "Het blijft voetbal, maar ik denk niet dat er deze winter al wat gaat gebeuren. We zijn hier met iets bezig. Ondanks een mindere periode is er nog genoeg om voor te vechten. We willen zo hoog mogelijk eindigen en records verbreken. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen", zo sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s