Man City maakt geen fout bij promovendus en vergroot voorsprong in Premier League

Man City maakt geen fout bij promovendus en vergroot voorsprong in Premier League

29-12-2021 23:05
54

Manchester City heeft op bezoek bij Brentford gedaan wat het moest doen. De ploeg van Pep Guardiola was heer en meester en boekte een minimale overwinning bij de promovendus.

Brentford kreeg eerst twee goede kansen, maar na zestien minuten lag de bal aan de andere kant in het net. Phil Foden wist een voorzet van Kevin de Bruyne in één keer achter doelman Álvaro Fernández te werken. Opvallend genoeg was het pas de eerste assist van de Belg in dit Premier League-seizoen.

Daarna bleef Manchester City dominant. De koploper in de Premier League had vooral veel balbezit en kreeg nog een aantal kansen. Er werd echter niet meer gescoord in het Brentford Community Stadium, mede doordat een goal van Aymeric Laporte werd afgekeurd wegens buitenspel. De 0-1 stand bleef daardoor op het scorebord.

Door de overwinning profiteert City optimaal van het puntenverlies dat Chelsea eerder op de avond leed. The Citizens gaan nu met een voorsprong van acht punten aan kop in de Premier League. Brentford bezet de veertiende plek op de ranglijst.