Machtsvertoon van Ronaldo: nieuwe eigenaar ontslaat meteen twee oude bekenden

Machtsvertoon van Ronaldo: nieuwe eigenaar ontslaat meteen twee oude bekenden

30-12-2021 07:30 Laatste update: 09:51
12

Ronaldo neemt geen halve maatregelen: de nieuwe eigenaar van de Braziliaanse club Cruzeiro heeft de hele technische staf ontslagen, inclusief trainer Vanderlei Luxemburgo.

Dat is een gevoelig besluit: Luxemburgo was de trainer van Ronaldo bij Brazilië (1998-2000) en Real Madrid (2005). Ook technisch directeur Ricardo Rocha heeft te horen gekregen dat hij moet vertrekken. Rocha en Ronaldo werden in 1994 samen wereldkampioen met de Seleçao.

Ronaldo is sinds kort voor negentig procent eigenaar van Cruzeiro. De viervoudig kampioen van Brazilië en tweevoudig winnaar van de Copa Libertadores was jarenlang één van de grootste clubs van het land, maar speelt sinds 2019 op het tweede niveau. Ronaldo wil daar verandering in brengen. Hij is in Spanje al eigenaar van Real Valladolid.

Of O Fenomeno nog een rekening te verheffen had met Luxemburgo en Rocha, is niet zeker. Spaanse media denken van wel. De strikte Luxemburgo had naar verluidt niet de beste relatie met Ronaldo. De officiële lezing van Cruzeiro is dat het vertrek van de trainer en technisch directeur een bezuinigingsmaatregel is. De twee lagen nog vast tot medio 2023.