Nieuws uit Zweden: Tomasson verlaat Malmö en wakkert Heerenveen-geruchten aan

Nieuws uit Zweden: Tomasson verlaat Malmö en wakkert Heerenveen-geruchten aan

30-12-2021 15:54 Laatste update: 15:58
48

Jon Dahl Tomasson vertrekt bij Malmö FF. De Deense coach beleefde twee succesvolle seizoenen in Zweden door onder meer tweemaal beslag te leggen op de landstitel. Begin december pakte hij zijn tweede kampioenschap bij de club. 

Malmö betreurt de keuze van Tomasson, al wordt er teruggekeken op een goede samenwerking. 'Het is echt een succesverhaal geweest', laat sportief directeur Daniel Andersson weten op de clubsite. Tomasson neemt waardig afscheid van de club waarmee hij Champions League-voetbal haalde. 'Ik ben nederig, dankbaar en trots om coach te zijn geweest van een van de grootste clubs in Scandinavië. Ik ben ook trots dat we in deze twee jaar nieuwe mooie hoofdstukken hebben geschreven in de geschiedenisboeken van de club.'

Wedden

Meer odds

Het vertrek van Tomasson komt op een interessant moment, aangezien de Deen recent nog gelinkt werd aan sc Heerenveen. In Friesland zou hij Johnny Jansen moeten gaan opvolgen. Algemeen directeur Ferry de Haan stelde echter 'van niets te weten' en wil eerst met Jansen in gesprek.