Ajax-tegenstander Benfica in crisis na nederlaag tegen eeuwige rivaal

30-12-2021 23:58
30

De problemen van Benfica zijn donderdagavond weer wat groter geworden. O Glorioso, in 2022 tegenstander van Ajax in de achtste finale van de Champions League, verloor de Portugese klassieker met 3-1 van FC Porto.

In de top van de Primeira Liga was Benfica voorafgaand aan de grootste wedstrijd van Portugal de nummer drie en had het een uitoverwinning bij Porto nodig om aansluiting te houden. Dat moest dan zonder trainer Jorge Jesus gebeuren, die na een ruzie met aanvoerder Pizzi werd ontslagen door het clubbestuur van de formatie uit Lissabon.

Dat bracht geen schokeffect teweeg, want na 37 minuten keek Benfica alweer tegen een 2-0 achterstand aan in het Estádio do Dragao. Via Fábio Vieira en Pepe kwam Porto aan een eenvoudige voorsprong, maar vlak na de rust werd het toch nog even spannend. Roman Yaremchuk maakte er 2-1 van, maar de vreugde bij Benfica was van korte duur.

André Almeida pakte namelijk een rode kaart in minuut vijftig en een kwartier daarna besliste Mehdi Taremi het duel door er 3-1 van te maken. In die stand kwam geen verandering meer en dus kijkt Benfica, dat in 2022 twee wedstrijden tegen Ajax gaat spelen, nu tegen een achterstand van zeven punten op koploper Porto en nummer twee Sporting aan.