'Nieuwe Frenkie' verpietert in Den Bosch: ''Teruggestuurd' naar Tilburg'

'Nieuwe Frenkie' verpietert in Den Bosch: ''Teruggestuurd' naar Tilburg'

31-12-2021 07:45
37

Rick Zuijderwijk debuteerde in 2019 namens Willem II in de Eredivisie en werd door sommigen, qua voorkomen en speelstijl, vergeleken met Frenkie de Jong, een illuster jeugdproduct van de Tricolores. Twee jaar later lijkt hij echter op een dood spoor te zitten bij FC Den Bosch.

Zuijderwijk viel begin dit seizoen nog drie keer in bij Willem II en verhuisde toen op huurbasis naar de Bossche buren, als onderdeel van de Deadline Day-transfer van Ringo Meerveld. De twintigjarige middenvelder moest harder worden aan en wennen aan de Keuken Kampioen Divisie, maar is vooralsnog nauwelijks aan spelen toegekomen. Zijn vierde en voorlopig laatste optreden van dit seizoen dateert van medio oktober.

In principe is hij ook na de winterstop speler van FC Den Bosch, maar Brabants Dagblad-columnist Henk Mees lijkt al voor te sorteren op een voortijdige beëindiging van de huurdeal. 'Welgeteld 150 minuten speelde Zuijderwijk mee. Sinds half oktober kwam hij niet verder dan de warming-up. Wie hem dan bezig zag, zo lusteloos ogenschijnlijk, snapt wel waarom hij nu is 'teruggestuurd' naar Tilburg', schrijft de ervaren journalist. 'Afwachten is het of het talent in Rick Zuiderwijk nog ontwaakt.'

Zowel Willem II als Den Bosch heeft overigens nog geen gewag gemaakt van een eventuele terugkeer van Zuijderwijk. De geboren Bredanaar ligt nog anderhalf jaar vast in Tilburg.