FC Transfervrij: deze wereldsterren kunnen transfervrij vertrekken bij hun club

FC Transfervrij: deze wereldsterren kunnen transfervrij vertrekken bij hun club

01-01-2022 11:00 Laatste update: 13:38
33

Het is 2022, wat betekent dat spelers die medio dit jaar uit hun contract lopen vanaf nu vrij mogen praten met geïnteresseerde clubs. VoetbalPrimeur stelt een elftal samen met de beste transfervrije spelers per positie. Er breken geweldige maanden aan, gezien het rijtje spelers dat in de zomer gratis kan overstappen naar een nieuwe club.

Keeper: Hugo Lloris
De 35-jarige sluitpost speelt in augustus een decennium voor Tottenham Hotspur, maar is het de vraag of hij die mijlpaal gaat halen. Tot dusver komen er nog geen geluiden uit Londen over een verlengde samenwerking met de Fransman. Hoewel Hugo Lloris met Spurs in tien jaar tijd geen enkele prijs pakte, bestaat er geen twijfel over dat hij er is uitgegroeid tot een van de beste keepers ter wereld. Lloris kan zonder twijfel nog een aantal jaar mee op topniveau, dus welke club pikt dit buitenkansje op?

Rechter centrale verdediger: César Azpilicueta
Naast Lloris is er met César Azpilicueta nóg een clubicoon, die zijn laatste transfer in 2012 maakte, op de markt. De 32-jarige Spanjaard is bij Chelsea in de loop der tijd aanvoerder geworden en boekte menig succes met de club. Aangezien de verdediger nog altijd van waarde is voor The Blues, zal Chelsea waarschijnlijk een nieuw contract voorbereiden. Tenzij Azpilicueta kenbaar heeft gemaakt een nieuw avontuur aan te willen gaan en Roman Abramovich hem dat gunt… Uit Spanje zijn al berichten over een principeakkoord met FC Barcelona doorgekomen.

Centrale verdediger: Antonio Rüdiger
Ook Chelsea-collega Rüdiger loopt op 30 juni uit zijn contract. Over gebrek aan belangstelling hoeft de Duitser niet te vrezen, aangezien zowel Real Madrid als FC Barcelona al aan hem gelinkt is. Chelsea daarentegen zal zijn contract willen openbreken, nu Rüdiger in zijn topjaren zit. Lukt dat niet, loopt de verdediger in juni gratis de deur uit.

Linker centrale verdediger: Thiago Silva
Alsof Chelsea nog niet genoeg kopzorgen heeft. Steunpilaar Thiago Silva bevindt zich ook in het laatste halfjaar van zijn contract, waardoor de kans realistisch is dat de Londenaren met een compleet gerenoveerde achterhoede aan de start van het seizoen 2022/2023 staan. Over de toekomst van de Braziliaan zijn op Stamford Bridge geen zorgen. Tekent de 37-jarige verdediger bij of is hij bezig aan zijn laatste kunstje op de Europese velden?

Middenvelder: Luka Modric
De Ballon d'Or-winnaar van 2018 kan zomaar eens gratis verkassen bij Real Madrid. Toch ligt het eerder in de lijn der verwachting dat de 36-jarige middenvelder De Koninklijke trouw blijft. In het geruchtencircuit wordt Luka Modric namelijk nog niet gelinkt aan een overstap. Een officieel aanbod heeft de Kroaat alleen nog niet gekregen van Florentino Pérez, waardoor 'een Sergio Ramosje' op de loer ligt.

Middenvelder: Paul Pogba
De transfersoap rond Paul Pogba is al even gaande. Een winters vertrek, geen winters vertrek, een contractverlenging en een zomers vertrek: alle scenario's zijn de revue al gepasseerd in het geruchtencircuit. Het lijkt er momenteel op dat Pogba afstevent op een vertrek bij Manchester United, maar morgen kan de vlag er weer anders bijhangen. Een terugkeer naar Juventus lijkt nu het meest realistisch. Mocht dat doorgang vinden, zal United met een wrang gevoel terugkijken op de aankoop van 105 miljoen euro, die zes jaar na dato gratis zou vertrekken.

Middenvelder: Franck Kessié
Wellicht de minst bekende uit dit rijtje, maar Franck Kessié is bij AC Milan van grote waarde. Topclubs houden zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten, terwijl de Ivoriaan een eerste aanbod van AC Milan heeft afgeslagen. Beide partijen zijn in conclaaf over een verbeterd contract, maar Kessié eist negen miljoen euro per jaar. Als I Rossoneri niet willen voldoen aan de voorwaarde van de 25-jarige middenvelder, is de kans klein dat hij na de zomer nog in Milaan speelt.

Rechtsbuiten: Ousmane Dembélé
Een nieuw contract van Ousmane Dembélé bij FC Barcelona leek in kannen en kruiken, tot de hoofdrolspeler zelf besloot toch niet bij te tekenen. Naar verluidt ging de Fransman eerder al akkoord met een salarisverlaging, al is het laatste nieuws dat hij juist exorbitante salariseisen stelt. De kans is nihil dat Barcelona daaraan kan voldoen, waardoor een transfervrij vertrek voor de hand ligt. Aan interesse geen gebrek: clubs uit de Premier League en Paris Saint-Germain hebben belangstelling voor Dembélé.

Spits: Paulo Dybala
Dat Paulo Dybala uit zijn contract loopt, zorgt nog niet voor bedrukte gezichten bij Juventus. Volgens Juventus-CEO Maurizio Arrivabene gaan speler en club met elkaar in gesprek 'als het moment daar is'. De 28-jarige spelmaker drukt al vijf jaar lang zijn stempel op het spel van De Oude Dame, al heeft hij zich nooit écht kunnen onderscheiden. Op het moment zijn er dan ook geen clubs concreet voor Dybala.

Spits: Luis Suárez
De goaltjesdief uit Uruguay tekende na de aanstelling van Ronald Koeman bij FC Barcelona voor twee seizoenen bij Atlético Madrid. Scoren doet Luis Suárez ook in Madrid, al is hij naar verluidt ontevreden in de Spaanse hoofdstad. De bijna 35-jarige spits bevindt zich in de herfst van zijn loopbaan, waardoor de interesse van Inter Miami FC – de club van eigenaar David Beckham én keeper Nick Marsman – op een goed moment komt.

Linksbuiten: Kylian Mbappé
Kylian Mbappé heeft maar één droom: spelen voor Real Madrid. Tegenover de pers is de Fransman altijd heel stellig geweest. Een winters vertrek bij Paris Saint-Germain weigerde de buitenspeler, maar het ligt in de lijn der verwachting dat hij in de zomer zal overstappen naar De Koninklijke. PSG telde in 2018 nog 145 miljoen euro neer voor Mbappé en ziet hem waarschijnlijk gratis vertrekken. Zonder Champions League-eindzege kan je concluderen dat het een dure investering is geweest.

Trainer: Marcelo Bielsa
Marcelo Bielsa, voetbaldier en tevens manager van Leeds United, is na dit seizoen voor elke club op te halen. Waar hij met Leeds vorig seizoen heel aardig voetbal speelde, komt zijn ploeg deze jaargang minder uit de verf. Dat Bielsa bezeten is van voetbal, staat buiten kijf. De Argentijn heeft bij zijn komst in Engeland een slaapkamer laten bouwen op het trainingscomplex van Leeds, omdat hij vaak tot in de late uurtjes met voetbal bezig is. Welke club is ook bereid om een slaapkamer voor Bielsa te bouwen, als hij zijn contract niet verlengt?

Reservebank
Keepers: Asenjo, Handanovic
Verdediging: Süle, Christensen, Marcelo, Cuadrado
Middenveld: Fernandinho, Brozovic, Isco, Perisic, Witsel, Lingard, Sergi Roberto
Aanval: Ibrahimovic, Cavani, Bale, Insigne

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)