Gorter was 'echt héél erg ziek': 'Maar we hebben twee familieleden verloren'

Gorter was 'echt héél erg ziek': 'Maar we hebben twee familieleden verloren'

31-12-2021 14:12
97

Jay Gorter maakt de balans op na een roerig 2021. De 21-jarige keeper promoveerde met Go Ahead Eagles, pakte een Keuken Kampioen Divisie-record met 25 clean sheets en verdiende een transfer naar Ajax, maar werd ook getroffen door ingrijpend persoonlijk leed.

Rond de vorige jaarwisseling werd Gorter getroffen door het coronavirus, waardoor hij op 5 januari zijn enige wedstrijd van het seizoen moest missen. "Het is een bizarre periode geweest voor onze familie", aldus Gorter in gesprek met de Ajax-kanalen. "Ik ben toen drie weken echt héél erg ziek geweest. Gelukkig bleef het daar voor mij bij. Maar we hebben twee familieleden verloren, onder wie dus onze oom."

Gorter doelt op zijn oom Marcelino, die altijd van de partij was als Gorter en zijn neef Richonell Margaret (momenteel uitkomend voor TOP Oss) een wedstrijd speelden in de Ajax-jeugd. "Mijn succes bij Go Ahead Eagles en mijn stap naar Ajax was ook voor hem", vertelt de sluitpost uit Purmerend. "Ik ben er mentaal sterker van geworden, want dit deed heel veel met me. Je ziet mensen wegvallen, maar moet zelf sterk zijn. Richo en ik zijn ook nog closer geworden en willen onze oom trots maken. Hij was hier iedere wedstrijd, tien jaar geleden. De droom die hij had voor me, is nu waar geworden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s