Overmars verklaart Brobbey-deal: 'Extra aanvaller die direct inzetbaar kon zijn'

Overmars verklaart Brobbey-deal: 'Extra aanvaller die direct inzetbaar kon zijn'

31-12-2021 14:52
77

Het hing al enige tijd in de lucht, maar is vlak voor de jaarwisseling alsnog officieel gemaakt: Ajax heeft voorlopig weer de beschikking over de afgelopen zomer vertrokken Brian Brobbey. Directeur voetbalzaken bevestigt dat de Amsterdammers naarstig op zoek waren naar een extra aanvaller.

De huidige nummer twee van de Eredivisie speelt in januari al meteen tegen Angstgegner FC Utrecht en koploper PSV en moet topscorer Sébastien Haller dan afstaan aan de nationale ploeg van Ivoorkust. "Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn", laat Overmars weten via de Ajax-kanalen. "Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt."

Brobbey en Ajax spraken in het voorjaar nog tevergeefs over contractverlenging, met een transfervrij vertrek tot gevolg. Nu mag hij – eerder dan verwacht – proberen om zijn Ajax-statistieken aan te scherpen: na zijn profdebuut kwam hij tot zes goals en twee assists in negentien officiële wedstrijden. Over een gebrek aan speeltijd lijkt hij zich geen zorgen te hoeven maken. "We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben", doelt Overmars op de Eredivisie, de KNVB Beker en de Champions League.