Cillessen en Valencia sluiten 2021 in extremis af met een domper

31-12-2021 18:08
11

Jasper Cillessen heeft het voetbaljaar 2021 afgesloten met een rotgevoel. Valencia stond lang met 1-0 voor tegen Espanyol en had de vierde plaats in handen, maar late goals van Raúl de Tomas en Javi Puado bepaalden de eindstand toch nog op 1-2.

De formatie van trainer José Bordalás, die de laatste maanden overtuigd is geraakt van Cillessen in het doel, kon met een overwinning tijdelijk de vierde plaats in La Liga innemen. Daar zag het echter niet naar uit, want er gebeurde bar weinig in Mestalla. Als er al wat opvallends te zien was, dan kwam dat door het verzorgd voetballende Espanyol.

De gasten uit Catalonië liepen echter in de val van voormalig Getafe-trainer Bordalás. Vlak na de rust maakte Omar Alderete er 1-0 van voor Valencia en op dat moment werd de muur achterin, die onder leiding stond van Cillessen, dichtgetimmerd. De muur werd echter wel nog gebroken: in de slotfase kreeg Espanyol een penalty en die werd door De Tomas benut. Drie minuten later dompelde Javi Puado de thuisploeg definitief in rouw: 1-2.

Valencia gaat het nieuwe jaar dus niet in als de nummer vier van de Spaanse competitie, maar als nummer acht. Espanyol staat een plaatsje lager.