Twee Nederlanders tegenover elkaar bij nieuwjaarskraker Arsenal-Man City

Twee Nederlanders tegenover elkaar bij nieuwjaarskraker Arsenal-Man City

01-01-2022 12:42
7

Arsenal en Manchester City beginnen om 13.30 uur Nederlandse tijd aan het Premier League-jaar 2022. Albert Stuivenberg en Nathan Aké zorgen voor de Nederlandse inbreng tijdens het nieuwjaarsduel in Noord-Londen.

Stuivenberg is normaal gesproken assistent-manager in Londen, maar vervangt zaterdagmiddag Mikel Arteta, die in quarantaine zit. De 51-jarige Rotterdammer voert één wijziging door ten opzichte van het Boxing Day-duel met Norwich City. Takehiro Tomiyasu was toen niet van de partij, maar keert terug en dirigeert Rob Holding naar de reservebank.

Bij Manchester City zijn de backs de meest opvallende namen. João Cancelo werd na de midweekse wedstrijd tegen Brentford thuis overvallen en flink toegetakeld, maar kan alsnog in actie komen tegen Arsenal. Aké behoudt zijn plekje aan de andere kant, maar op het middenveld en in de voorhoede is het nodige veranderd sinds de vorige wedstrijd: manager Pep Guardiola vervangt Fernandinho, Jack Grealish en Phil Foden door Rodri, Raheem Sterling en Riyad Mahrez.

De opstellingen
Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney; Partey, Xhaka; Saka, Odegaard, Martinelli; Lacazette.
Manchester City: Ederson; Cancelo, Días, Laporte, Aké; De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva; Sterling, Jesus, Mahrez.