Jans baalt van Ilic-vertrek bij Twente: 'Dat is misschien begin van einde geweest'

Jans baalt van Ilic-vertrek bij Twente: 'Dat is misschien begin van einde geweest'

02-01-2022 07:37 Laatste update: 13:18
7

Luka Ilic is na een weinig succesvolle verhuurperiode bij FC Twente teruggekeerd naar Manchester City. De Servische middenvelder kwam er in de eerste seizoenshelft nauwelijks aan te pas in Enschede, tot teleurstelling van hemzelf én van Ron Jans.

"Ik heb de laatste weken veel met Luka gezeten", zo vertelt de Twente-trainer in gesprek met 1Twente. "Hij zat niet meer bij de wedstrijdselectie. Als hij op de bank zat, dan liep hij warm en kwam hij er wéér niet in. Daar had hij het echt moeilijk mee. We hebben hem een schop onder de kont moeten geven, maar ik had echt met hem te doen."

Dat het er in de Grolsch Veste niet helemaal uitkwam, wil volgens Jans niet zeggen dat Ilic geen mooie toekomst tegemoet gaat. "Het is echt een talent, maar het is er hier niet uitgekomen. De rol die hij nu had, is op zijn leeftijd niet goed. Wij geven op dit moment de voorkeur aan andere spelers. Ik hoop echt dat hij goed terecht komt, want ik heb heel prettig met Luka gewerkt. Hij had er meer van verwacht, ik had er meer van verwacht."

Jans wijst een wedstrijd aan waarin het omslagpunt lag voor Ilic, die tot dan toe vaak in de basis mocht beginnen. "Het momentum was de uitwedstrijd tegen Cambuur, dat is misschien wel het begin van het einde geweest", zo doelt de Twente-coach op de rode kaart die Ilic pakte in Leeuwarden.