Leicester-spelers zorgen voor commotie na bezoek aan 'coronabom' WK Darts

Leicester-spelers zorgen voor commotie na bezoek aan 'coronabom' WK Darts

02-01-2022 08:12
39

James Maddison, Hamza Choudhury en Harvey Barnes hebben zaterdagavond de tongen losgemaakt in Engeland. De Leicester City-spelers besloten een avond te gaan kijken bij het WK Darts, maar kregen vervolgens de nodige kritiek na de vele coronabesmettingen bij de Premier League-clubs de afgelopen weken.

Michael van Gerwen moest het WK Darts al snel verlaten na een positieve coronatest. De Nederlandse darter uitte kritiek op het coronabeleid tijdens het grootste darttoernooi van de wereld en stelde dat het Alexandra Palace - waar het toernooi georganiseerd wordt - een 'coronabom' is. Dat weerhield Choudhury, Maddison en Barnes er niet van om er een avond te gaan kijken.

"De toegangscontrole voor de fans is gewoon niet sterk genoeg", aldus Van Gerwen na zijn noodgedwongen uitschakeling in gesprek met RTL. "Het is daarbinnen gewoon één grote coronabom nu. Het is zo lek als een mandje, en ik kon er niks aan doen. Dat maakt het zo zuur."

Eigenlijk hadden Maddison, Barnes en Choudhury op nieuwjaarsdag met Leicester moeten spelen tegen Norwich City, maar door een groot aantal besmettingen bij The Canaries werd die wedstrijd uitgesteld. Het maakte de weg vrij voor de drie spelers om een avond darten te gaan kijken in Londen. Ondanks het hoge aantal coronabesmettingen vanwege de omikronvariant, blijft het WK 'gewoon' toegankelijk voor publiek.